uniquebeauty.blogg.se

KROPPSIDEAL...

Kategori: Dagens samhällsfråga

Hej bloggen!

Nu har vi tänkt att blogga om kroppsideal som finns i vårt samhälle..

Det är ju så att vi ’’kvinnor’’ är oftast utseende och kroppsfixerade, vi påverkas ständigt av det vi ser på modetidningar, tv,etc. Vi stävar efter att se ut som kändisar vi ser nästan överallt.

Ska man behöva vara super smal för att rankas som vacker? Det verklar ju som att det finns en mall för hur man SKA se ut. Under de senaste åren har det diskuterats om vad som är rätt kroppsideal, ska unga tjejer behöva känna pressen och kravet att se ut som modeller. Det har blivit allt vanligare att unga tjejer blir utseende och kroppsfixerade redan vid tidig ålder i vårt samhälle, men är detta en bra sak? Ska tjejer vid 12 års åldern behöva känna att de inte duger för att ’samhället’ tycker att de behöver gå ner i vikt eller gå upp några kilo? Vi blir ganska lätt påverkade av det vi ser och hör vare sig man är 15 år eller 25 år. Barn, ungdomar som kvinnor tvingas leva upp och jämföra sig med de skönhetsideal som finns i vårt samhället, som ibland är ohällsosamma.

Att göra allt för att kunna se ut som någon annan och samtidigt inte tänka på sin hälsa som kommer först är fel! Det är självklart inte bra för hälsan att vara för stor eller för smal, utan det är viktigt att röra på sig och äta hälsosam mat fast det inte alltid är lätt... 

Vi vill uppmana er alla till att leva ett sunt liv och vara er själva ;)

Alla är olika och unika på sitt sätt!  Älska dig själv och din kropp som den är!

   
                    
 
 
                         
 
 
 
/ Victoria & Marilyn
 
 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: