uniquebeauty.blogg.se

Loggbok

Kategori: Loggbok

Tjenare läsare!

Detta är Marilyn och Victoria här. Vi sitter i ett litet bibliotek på Hisingen och filosoferar. Tänk att det snart är december om bara någon månad. Värst vad tiden går fort, tänkte precis skriva ''när man har kul'' men menade ''när man har fullt upp''. Vi har båda varit i skolan idag och är trötta, samt hungriga. Bloggandet går inte riktigt som vi hade tänkt oss, det är nämligen så att man glömmer bort att blogga. Men det ska vi ändra på och vi ska bli bättre på att blogga. Vi pratade precis om hur alla kändisar framstår som ”perfekta” och hur alla inklusive vi stävar efter att se ut som de. Samhällsidealet som finns i vårt samhälle påverkar oss väldigt mycket. Vi tänker ständigt på hur vi ser ut, vad vi har på oss och vad andra kan tycka och tänka om en själv. Detta är självklart inte nyttigt för människan men tyvärr är det så många tänker och känner. Vi håller nu på att skriva ett inlägg om detta som vi snart ska lägga upp. Vi har lite frågor som vi diskuterade (se nedan), som vi anser är viktiga och berör många ungdomar i dagens samhälle.

 

- Hur viktigt är det att ha en god självkänsla?

- Hur får man en god självkänsla?

- Hur ser samhällsidealet ut?

- Hur påverkas vi av all media?

- Är kändisar verkligen så ''perfekta'' i verkligheten?

- Varför strävar vi efter att vara så ''perfekta''?

- Vilka åldersgrupper är det som påverkas som mest?

 

 

Loggbok

Kategori: Loggbok

Datum 19-10-2012
Hej!
Vaknade precis, jo idag har jag inga lektioner tack gode Gud! Har haft en lång vecka men skönt att det är fredag idag. Jag ska träffa Marilyn idag lite snabbt så att vi vet vad båda gör. Vi ska träffas senare mot kvällen idag har vi bestämt. Åt frukost precis och ska tvinga mig själv till gymmet idag.. Måste verkligen bli mer hälsosam. Vädret idag ser ut att vara lite blåsigt och kallt. Varma kläder är det som gäller! Men ja har inte mycket mer att säga kära läsare.
Hoppas ni har det super duper bra haha ;)
 

Loggbok

Kategori: Loggbok

Datum 17-10-2012
Hej!
Detta är Marilyn här. Idag träffade jag Victoria i skolan. Vi satt i ett grupprum och pratade om vår blogg. Ja, vi pratade om hur vi ska blogga och hur ofta det ska ske. Vi bestämde oss för att ändra bloggens design. Den är inte så fin men det väldigt svårt att göra det för att man måste kunna läsa av koder och sånt. Men det löser vi på nått sätt.. Jag har aldrig haft en blogg tidigare men har vänner som gör det, och har alltid funderat på att skapa en.
Så det ska bli kul att göra det nu! Vi har även gjort en egen liten planering om hur vi ska dela upp allt och organisera arbetet. En bra planering är alltid viktigt fast det nu kan ta tid att göra den.
 
Hoppas ni har det bra läsare!

Loggbok

Kategori: Loggbok

Datum 13-10-2012
Hej kära läsare!
Detta är Marilyn och Victoria här. Det är så skönt att det är lördag idag! Idag fikade vi i Condeco i stan.
Vi satt och fikade i ett par timmar och pratade om vårt underbara projektarbete. Vår plan är att dela med oss av våra idéer som sagt. Denna blogg ska handla om olika skönhetstips, budgetstips, hälso- och kosttips och olika samhällsfrågor. Vi kom fram till att vi avgränsa oss till unga tjejer mellan 13-20 år för att inte projektet ska bli för omfattande. Det är även så att unga tjejer vid denna ålder påverkas som mest av media och av andra människor omkring. Unga tjejer vid denna åldern känner sig väldigt ofta lite osäkra och försöker passa in i samhället. De känner kravet att vara utseende- och kroppsfixerade. Detta är självklart något som inte är bra både psykiskt och fysiskt. Vi vill därför hjälpa tjejer genom att ge tips på vad de kan göra utan att behöva betala en summa pengar för att passa in. Eller helt enkelt känna att man inte duger.
Vi hade en väldig intressant diskussion idag där vi tog upp detta. Detta berör alla oss och det var nog det som gjorde det hela så intressant.
 
Hoppas ni har det underbart!

NYTTIG HALLONSMOOTHIE!

Kategori: Kost/Hälsa

 
Idag har vi tänkt tipsa om en läskande kall, milkshake liknande dryck med en väldigt god smak.
 
                                                           
Jo, Hallonsmoothie! Det tar inte mer än 5 min att gör drycken, och är väldigt passande efter träningspasset eller till frukost som till mellanmål. Hallon innehåller mycket vitamin C och antioxidanter som hjälper kroppen att bekämpa fria radikaler.
 
Här är ingredienser som behövs:
1 dl frysta och lättsockrade hallon
1 dl Mild yoghurt vanilj
1 dl mjölk
Ta mer beroende på hur mycket som behövs!
 
Så här gör du:
För att göra en hallonsmoothie behöver du frysta hallon, som du hittar i alla matbutiker. Använd måttsats mixer eller stavmixer. En skål med pip om du använder en stavmixer. Lägg frysta hallon, yoghurt och mjölk i mixern eller i skålen. Mixa allt tills det blandat sig. Nu har du en nyttig och god hallon smoothie som du kan servera i ett stort genomskinligt glas. Häll i några bär som du gillar, som t.ex. jordgubbar eller blåbär. Ibland kan det bli lite ’’surt’’ och då är det bara att hälla i lite socker.
 
Så nu har du din goda Hallonsmoothie!
 
/ Victoria & Marilyn

Eyeliner, budgettips!

Kategori: Skönhetstips

Vad sägs om ett litet budgettips?  I ren panik sprang jag in på H&M häromdagen på jakt efter en flytande eyeliner eftersom min hade tagit slut. Till min förvånan fall eyelinern mig i smaken, ett väldigt bra budget köp! 
 
Betyg? 3,5/5
Pris? 49 kronor för 2,5 ml 
Var? H&M 
 
 
 
 

Naturliga hårinpackningar!

Kategori: Skönhetstips

Idag tänkte vi tipsa om 2 naturliga hårkurer, dvs. hårkurer som är gjorda av naturliga ingredienser som du kan hitta hemma i skafferiet! 
 
Torrt hår  
 
För att motverka torrt och livlöst hår: Mosa en halv mogen avokado med 3-4 matskedar olivolja. Blanda smeten tills den är helt jämn. Massera in de i ditt torra hår och linda sedan en handduk runt huvudet och låt den sitta i ca 1 timme innan du tvättar håret. KOM IHÅG ATT TVÄTTA NOGA!!  
Du kan även tillägga lite kamomillte! Kamomillte innehåller aminosyror vilket ger lyster. Har du fett hår? Ja då kan du även tillsätta några droppar citron.  
 
 
Sist men inte minst den allra bästa hårkuren enligt mig (Marilyn) som garanterat funkar och gör under!  
  
Allt du behöver är följande: 
 
Olivolja, Majonnäs, honung och ägg

Börja med att blanda honung och olivoljan, tillsätt sedan ägg och majonnäs! Rör om noga så att det inte är stora majonnäs klumpar i smeten.  

Tvätta håret med schampoo som vanligt, massera in smeten i håret och linda sedan en handduk eller påse runt huvudet och låt de sitta i 1 timme eller mer. Det kan bli kladdigt så vi föreslår en påse som bara går att slänga sen!

Tvätta håret noga med schampoo tills du känner att det inte finns någon smet kvar i håret. Sen är det bara att tvätta håret med balsam! Woila!  

 

 

 

 

 
 
Här förklarar tjejen vi fick inspiration ifrån steg för steg! 
 
 
 / Marilyn & Victoria

Välkommen till våran skönhet/samhällsblogg!

Kategori: Allmänt

Hej!
Vi är två tjejer som går sista året på gymnasiet. Till vårat projektarbete så har vi valt att driva en blogg som handlar om allt från skönhets tips, budgettips, samhällsfrågor och vägen till en sund hälsa. Och mycket, mycket mer!

/ Victoria & Marilyn

Loggbok

Kategori: Loggbok

Datum 04-10-2012
Hej bloggen!
Idag är det äntligen torsdag, veckan närmar sig sitt slut. Jag (Victoria) har haft lite huvudvärk under hela dagen, konstigt nog har jag det ganska ofta.. Men hur som helst detta inlägg ska handla om att jag och Marilyn åt lunch tillsammans i en skolresturang. Jag beställde kycklingsallad och Marilyn pommes med kebab haha ifall ni vill veta...
Vi diskuterade om hur vi ska gå till väga med vårt projektarbete och vad själva syftet är med arbetet. Jag måste säga att vi har en massa idéer om vad vi vill göra och hur vi kan hjälpa unga tjejer att känna sig mer säkra i sig själva. Jag har aldrig bloggat och detta är nått nytt för mig. Det ska bli spännande att börja blogga och dela med oss av våra idéer. Hoppas allt är med er! Vi har det bra, pluggandet har börjat och så men annars har vi det bra.
 
Puss o hej!