uniquebeauty.blogg.se

Hur viktigt är SJÄLVKÄNSLA ?

Kategori: Allmänt

Hej kära bloggälskare! 
 
Idag ska vi prata om SJÄLVKÄNSLASjälvkänslan är din känsla av din egen personlighets värde.
Vår fråga vi tänker utgå ifrån är -Hur viktigt är självkänsla egentligen? 
Det är väldigt vanligt att unga tjejer medvetet och omedvetet strävar efter att se ut på ett visst sätt. Vi blir alla lätt påverkade av media som visar hur perfekta kändisar ser ut.  Och det är här självkänsla har en stor roll. Känner vi inte att vi ser tillräckligt bra ut och duger för människor omkring oss och själva ''samhället'', påverkas vi negativt. 
 
Det är ju så att man mår väldigt bra av att ha en bra självkänsla. Vi ser oss själva som dugliga och vackra. Man värderar sig själv på ett positivt sätt och uppskattar sig själv mer. Är vi självsäkra bryr vi oss inte om allt negativt andra har att säga utan vi är självsäkra. Man vågar göra saker utan att vara rädd för att misslyckas. En bra självkänsla är otroligt viktigt för att man är mindra beronde av andras bekräftelse och åsikter. 
 
Att ha låg självkänsla innebär att man känner att man inte duger och inte är säker. Har man låg självkänsla har man svårt att stå upp för sig själv och uppskatta sig sälv för den man är. En person med lågt sälvförtroende fastnar oftast på negativa tankar om sig själv. Det blir lätt att man bryter ihop och har det svårt att visa sig själv. 
 
Det är väldigt vanligt att man har för sig att alla kändisar och modeller har värsta självförtrendet och är ''perfekta'. Men så behöver det inte vara för att ingen är perfekt!! Många unga tjer känner en press av männskor omkring och av ''samhällsidealet''. Unga tjejer påverkas som mest för att man är i den åldern då man försöker hitta sig själv och passa in. Unga tjejer som har en låg självkänsla kan ha det svårt att stå upp för sig själva och har det svårt att ta emot kritk från andra i sin omgivnng. 
 
Det man kan göra för att ha ett bra självförtroende är att först och främst acceptera och älska sig själv för den man är. Det är jätte viktigt!! Ingen är perfekt utan alla är unika på sitt sätt! ÄLSKA DIG SJÄLV! 
 
Puss på er alla! 
 
 All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: